SPRAWDŹ JAK TO DZIAŁA
Reklama ?
slider html
 
EliteCAD AR      Messerli-Informatik-AG
11 opinii
9.29/10
obsługa użytkownika
9.22/10
funkcjonalność
9.24/10
100%
osób poleca
SZCZEGÓŁY OCENY
ergonomia pracy:
9.27
import/eksport danych:
9.18
możliwości:
9.18
praca z dużymi projektami:
8.91
przyspieszenie, ułatwienie pracy:
9.64
raporty i ich przydatność:
8
rozwój programu w ciągu 1 roku:
9.09
stabilność pracy:
9.45
stosunek możliwości do ceny:
9.91
wydruk i publikacja:
9.45
GŁÓWNE CECHY
Projektowanie BIM, Swobodne modelowanie 3D
Parametryczne obiekty 3D, Automatyczne przekroje
Brak ograniczeń co do ilości konstrukcji i kondygnacji
Dokumentacja 2D z modeli 3D, Obsługa chmury punktów
Możliwość pracy zespołowej, Wymiana danych IFC
Wizualizacja, Animacja, Rendering
Swobodne projektowanie obiektów 3D
Eksport przedmiarów do kosztorysowania i kalkulacji
Automatyczne zmiany w dokumentacji po zmianie modelu
Wymiana danych: DWG, DXF, TGF, 3DS, SAT, IFC 2x3
Opinie o produkcie
Dodaj opinię
Edytuj opinię

Wcześniej pracowałem tylko w 2D więc nie mam porównania do innych programów tupu BIM, ale poziom pracy, stabilność systemu i jednoczesne tworzenie bryły 3d z dokumentacja jest bardzo wygodne i pozwala na znaczne skrócenie opracowania projektu. Na co dzień używam wersji ARS i jestem z niej zadowolony...

Michał
2016-02-10
ocena: 8.87 / 10

Program godny polecenia, co najważniejsze niska cena w porównaniu do możliwości programu.
Też od kilku miesięcy pracuje w wersji ARS i na chwilę obecną program sprawuje się świetnie, miałam drobne problemy, ale dzięki wsparciu technicznemu Elitecad szybko zostały one rozwiązane.
Polecam !

Agata
2016-02-12
ocena: 9.33 / 10

Witam Produkt zdecydowanie polecam wszystkim, którzy zamierzają pracować na programach opartych o BiM.
Bardzo intuicyjny soft i łatwy w użytku. Cena bardzo przystępna i dostosowana do naszego rynku.
Ponadto nie ściągają z Ciebie na każdym kroku za jakieś subskrypcje.
A kontakt ze wsparciem bardzo dobry i sprawny.
Sprawdźcie sami. Polecam!

Damian
2016-02-22
ocena: 9 / 10

Program całkiem OK.
Bardzo dobra alternatywa w temacie CAD BIM.
Zdecydowanie najlepszy stosunek cena/jakość.
Dobre wsparcie techniczne i szkolenia.

Andrzej
2016-02-22
ocena: 8.13 / 10

Zakupiłem i użytkuje program od lutego 2015 roku,więc myślę że poznałem program w 95%.
Po pracy około 6-8 miesięcy,stworzeniu dodatkowych swoich bibliotek,ustawień własnych programu - praca na programie jest szybka , wydajna i przyjemna. Wcześniej tak jak przy każdym rozbudowanym programie BIM trzeba włożyć dużo pracy,aby program opanować.Polski serwis techniczny jest jednym z najlepszych,każde rozwiązanie problemu miałem przesyłane w postaci krótkiego filmu tego samego dnia-tak powstało forum dotyczące rozwiązywania problemów.
Sam program nie ma dużych wymagań sprzętowych,rendering na przyzwoitym poziomie , tworzenie dokumentacji po opanowaniu tricków czytelne i stosunkowo szybkie. Aktualizacje płatne co 2-3 lat ,pomiędzy nimi bezpłatne.

Jedyny problem to zestawienia stolarki okiennej,drzwiowej,powierzchni,drewna bardzo obszerne i mało praktycznie.
Na szczęście w ostatniej poprawce raport przygotowany w Excelu można edytować.Program godny polecenia.
Przydałaby się kamera z obchodem zew i wew

Mirosław
2016-02-23
ocena: 9.27 / 10
Pracowałem przez krótki czas na Archicad, jeszcze krótszy na Revit i Elitecad przewyższa oba intuicyjną obsługą, łatwością tworzenia projektów, płynnością i stabilnością programu. Możliwościami w zakresie projektowania budynków nie ustępuje, a cena jest o wiele niższa. Kolejna zaleta to mnogość opcji i możliwość edycji wszystkich elementów na etapie wykonania projektu. Kontakt z doradztwem technicznym bardzo szybki, a odpowiedzi przygotowane w jasny, profesjonalny sposób. Polecam program każdemu kto chce wprowadzić u siebie projektowanie 3D lub zrezygnować z drogiego Revita, który ciągle chce płatych aktualizacji.
Łukasz
2016-02-29
ocena: 9.8 / 10
polecam
Dominik
2016-03-06
ocena: 9.13 / 10
Przesiedliśmy się na BIm z klasycznego 2D. To było jak skok w nadprzestrzeń :) A poważnie: szukaliśmy programu, który nie obciązy nas finansowo na lata a jednocześnie takiego, który na siebie zapracuje i przyciągnie nowych klientów. Przyznaję, że odświeżenie strony www, wstawienie wizualizacji z Elitecad dało nam kilku nowych klientów. Praca w tym programie to duża oszczednośc czasu. KLienci zadowoleni i my zadowoleni. Wiadomo, że na początku mieliśmy obawy co do współpracy z branzystami, tym milej było kiedy okazało się, że oni nie pierwszy raz widzą ten program. Obawy okazały sie bezpodstawne. Polecamy, P.S. Zespoł techniczny naprawde pomaga w początkowej fazie wdrazania Elita w pracowni. Przyjechali, zainstalowali,sprawdzili czy wszystko działa jak należy.
Małgorzata
2016-03-21
ocena: 9.87 / 10
Program bardzo przyjemny i łatwy w obsłudze. Mam porównanie zarówno do ArchiCADa, jak i Revita i pracuje mi się na nim lepiej. Dużo rzeczy robi sam, automatycznie. Cena niska jak na jakoś programu.
Karolina
2016-07-20
ocena: 9.47 / 10
Od pół roku pracujemy na Elite i jesteśmy zadowoleni. Polecam! Jak każdy program ma swoje wady i zalety. Wcześniej pracowaliśmy tylko na płasko więc przesiadka na 3D okazała się dużym wyzwaniem... na szczęście przy pomocy Pana Michała udało się w miarę bezboleśnie wdrożyć i finalnie zoptymalizować naszą prace. Od momentu opanowania pracy w Elite nie musimy zostawać dłużej w pracy ;-) Pozdrawiam Agata.
Agata
2017-01-04
ocena: 9.27 / 10
Program intensywnie testuje... i jestem zaskoczony jego funkcjonalnością. Obecnie korzystał z oprogramowania INTERSOFTu tj. INTERsoft-INTELLICAD + nakładki Architektura oraz ARCON 15+. Nie twierdzę tym wpisem, że oprogramowanie Intersoftu jest złe, ale czas pracy nad typowym projektem bez biegłej znajomości ELITA zmniejszyłem o 30%. Myślę ze przy biegłej znajomości programu zejdę poniżej 40%. Czekam na większy plik celem sprawdzenia stabilności pracy oprogramowania... Na chwilę obecną jestem pod wrażeniem!
WOJCIECH
2017-08-01
ocena: 9.47 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. | Zarządzanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybrać, opinie użytkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupić program, jakiego programu warto się nauczyć, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...