slider html
 
AutoCAD      Autodesk
5 opinii
7.84/10
obsługa użytkownika
8.31/10
funkcjonalność
8.16/10
100%
osób poleca
SZCZEGÓŁY OCENY
ergonomia pracy:
9.2
import/eksport danych:
8.6
możliwości:
9.6
praca z dużymi projektami:
9
przyspieszenie, ułatwienie pracy:
9.2
raporty i ich przydatność:
8.2
rozwój programu w ciągu 1 roku:
6.8
stabilność pracy:
7.6
stosunek możliwości do ceny:
5.2
wydruk i publikacja:
9.4
GŁÓWNE CECHY
Tworzenie dokumentacji 2D i 3D, Windows i Mac OS X
Modelowanie brył 3D, Powierzchnie, Siatki, ViewCube
Express Tools, Wiązania parametryczne, Import plików SKP
Widoki: podstawowy, szczegółowy, rzut i przekrój
Palety narzędzi, Wyodrębnianie danych do tabel
Narzędzia związane z chmurami punktów
Style wizualne, Materiały, Oświetlenie, Renderowanie
Drukowanie 3D, Narzędzia standardów CAD
Rejestrator operacji, Zapis plików do DWG, DXF
Import modeli FBX, Inventor, IGES i innych
Opinie o produkcie
Dodaj opinię
Edytuj opinię

Pracuję w programie od ponad 10 lat. Przez ten okres AutoCAD bardzo mocno ewoluował, niestety koszty utrzymania, aktualizacji są bardzo wysokie. Może ceny wersji czasowych lepiej odzwierciedlą nasze realia zarobkowe. Od strony technicznej każdy inny program CAD jest porównywany z AutoCAD'em ponieważ to swego rodzaju standard w projektowaniu. Program jak każdy inny nie jest pozbawiony mankamentów, czy wad ale to już jest dość subiektywne i zależy od umiejętności użytkownika. Ja wykorzystuję w codziennej pracy jakieś 30% jego możliwości i jest to praca z nakładkami branżowymi. Praca w samym CAD bez nakładek branżowych była by zbyt czasochłonna i nieefektywna.
Grzegorz
2015-03-28
ocena: 7.6 / 10
Od niego wszystko się zaczęło i bez niego praca wydaje się być niemożliwa. Ale wielu użytkowników (ze mną na czele) wykorzystuje możliwości programu w niewielkim stopniu. A cena......aktualizacje...jak dla mnie kosmiczne.
Aneta
2015-03-31
ocena: 8.07 / 10
Program o ogromnych możliwościach, jednak wykorzystywanych w niewielkim stopniu. Aby można wykorzystywać go w większym zakresie konieczne są szkolenia i trzeba przebić się przez milionstronicową biblię. Aktualizacje nowej wersji zastanawiają nad ich koniecznością. Mam wrażenie że zmiany wprowadzane są jako retusz pojedynczych funkcji, nowy wygląd ekranu, a nie wnoszą znacząco nowinek, co sprawia, że odnosi się wrażenie, że nowa wersja powstaje tylko po to, by zmusić klienta do nowego, bardzo drogiego zakupu. Pomysł z tak wysoką ceną programu to absurd dla pojedynczego użytkownika.
Emilka
2015-04-02
ocena: 6.33 / 10
Autocad jest dobrym produktem, ale już chyba powoli przemijającym. Producent tego oprogramowania moim zdaniem nie ma możliwości jego rozwijania. Są już programy typowo do architektury i konstrukcji czy instalacji i myślę, że Autocad i jemu podobne programy będą powoli wypierane. Cena Autocada jest zbyt wysoka.
Krzysztof
2015-04-03
ocena: 8.67 / 10
Pracuje w programie od 6 lat dla mnie intuicyjny program o bardzo dużych możliwościach, przy geodezyjnych pracach wykorzystywany w bardzo małym stopniu. Nie każda firma może sobie pozwolić na zakup tego programu a ma swoje zamienniki bardzo dobrze zrobione.
Karolina
2015-04-15
ocena: 10 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. | Zarządzanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybrać, opinie użytkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupić program, jakiego programu warto się nauczyć, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...