SPRAWDŹ JAK TO DZIAŁA
Reklama ?
slider html
 
MikroMap      CODER-Firma-Informatyczna
5 opinii
9.04/10
obsługa użytkownika
8.78/10
funkcjonalność
8.87/10
100%
osób poleca
SZCZEGÓŁY OCENY
ergonomia pracy:
9
import/eksport danych:
8.2
możliwości:
9
praca z dużymi projektami:
8
przyspieszenie, ułatwienie pracy:
9.2
raporty i ich przydatność:
8
rozwój programu w ciągu 1 roku:
8.2
stabilność pracy:
9
stosunek możliwości do ceny:
10
wydruk i publikacja:
9
GŁÓWNE CECHY
Program graficzny do tworzenia geodezyjnych map i szkiców
Menager warstw, Import i Eksport: TXT, DWG, DXF i inne ...
Biblioteka symboli i linii wg. instrukcji K1 z definicją własnych
Korzystanie z bazy punktów obliczanych programem WinKalk
Kodowanie punktów, Przypisywanie symboli do punktów
Wstawianie map ramek, Tworzenie tabelek z Word, Excel i OLE
Moduł do automatycznego tworzenie warstwic
Moduł do pracy z rastrami: wektoryzacja, import i eksport rastrów
Moduł do tworzenie przekrojów poprzecznych terenu
Moduł do transformacji map między układami geodezyjnymi
Opinie o produkcie
Dodaj opinię
Edytuj opinię

Program w swojej prostocie bardzo przydatny. Posiada możliwość podczytywania współrzędnych z pliku tekstowego w różnym formacie(nie każdy program obsługuje wszystkie formaty). Powiązany w programem WinKalk co umożliwia płynną wymianę współrzędnych pomiędzy tymi programami. Pozwala na kreślenie oraz wykonywanie obliczeń wykorzystując wiele prostych i przydatnych funkcji. Posiada moduły, które pozwalają pracować na rastrach oraz ma możliwość tworzenia z mapy pliku dxf, który można wykorzystać w pracy w środowisku CAD-owskim (z zachowaniem warstw). Obsługa oraz poznanie funkcjonowania programu jest banalne, a w razie potrzeby możemy liczyć na wsparcie pomocą. Posiada mało rozwiniętą bazę atrybutową - co według mnie jest atutem ponieważ nie ma możliwości "zagubienia" się nawet w sytuacji gdy tworzymy setki warstw.Reasumując - jak potrzebujecie programu który pozwoli Wam pracować "na współrzędnych" i chcecie mieć porządek w rysunku to gorąco polecam. Poza tym program jest stosunkowo tani a pozwoli zarabiać "na chleb".

Zastosowanie:

geodezja-kreślenie map,geodezyjne opracowanie dokumentacji projektowej

Krzysztof
2015-02-26
ocena: 8.4 / 10
Program na którym pracuję od około 15 lat. Nie ma zbędnych wodotrysków, Jest intuicyjny i można szybko nauczyć się jego obsługi. Wsparcie techniczne to wręcz rewelacja, nowe wersje, poprawki czy zmiany są robione na bieżąco i bezpłatnie. Zdecydowanie polecam.
Stanisław
2015-03-12
ocena: 9.8 / 10
Program naprawdę dobry i godny polecenia. Prosty w edycji, przydatny w opracowaniach ewidencyjnych oraz inwentaryzacjach, prosty eksport DWG i w CAD-zie wszystko działa.
tomek
2015-03-21
ocena: 9.93 / 10
Piotr T
2015-03-31
ocena: 7.87 / 10
Daniel
2015-04-17
ocena: 8.27 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. | Zarządzanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybrać, opinie użytkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupić program, jakiego programu warto się nauczyć, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...