SPRAWDŹ JAK TO DZIAŁA
Reklama ?
slider html
 
Profil Koordynator
12 opinii
9.93/10
obsługa użytkownika
9.86/10
funkcjonalność
9.88/10
100%
osób poleca
SZCZEGÓŁY OCENY
ergonomia pracy:
9.75
import/eksport danych:
9.92
możliwości:
10
praca z dużymi projektami:
10
przyspieszenie, ułatwienie pracy:
9.92
raporty i ich przydatność:
9.75
rozwój programu w ciągu 1 roku:
9.83
stabilność pracy:
9.92
stosunek możliwości do ceny:
9.5
wydruk i publikacja:
10
GŁÓWNE CECHY
Parametryczne projektowanie sieci sanitarnych
Plany sytuacyjne, Profile podłużne, Opisy dwujęzyczne
Wskazanie trasy i innych obiektów profilu bezpośrednio na mapie
Import trasy profilu z .txt .dwg .dxf, Import terenu i uzbrojenia .dxf
Schematy liniowe, Obliczenia robót ziemnych, Zestawienia
Generowanie profili podłużnych i planu sytuacyjnego całych sieci
Dowolna liczba rozgałęzionych sieci i przyłączy w 1 projekcie
Edycja projektu na rysunku planu i profilu oraz w tabelach
Obsługa map cyfrowych dxf oraz bmp, eksport do: dwg, scr, Kv8
Kompatybilność z platformami CAD: AutoCAD, BricsCAD i innymi
Opinie o produkcie
Dodaj opinię
Edytuj opinię

Genialny program. Od kilku lat pracuję na nim i jestem bardzo zadowolony. Koordynator bardzo ułatwił, a przede wszystkim przyspieszył mi pracę. Automatyczne nanoszenie kolizji i uaktualnianie jej po wprowadzeniu zmian trasy i rzędnych po prostu bezbłędne. Polecam wszystkim.
Daniel
2015-05-23
ocena: 10 / 10

Program bardzo intuicyjny.

Pracowałem parę lat na wersjach wcześniejszych, potem miałem dwu letnią przerwę i mogę stwierdzić że wiele elementów poprawiono. Za komentarz najlepiej może posłużyć czas sporządzania profili podłużnych.

Dla odcinka kanalizacji deszczowej w ulicy (odcinek długości ok. 500m z odgałęzieniami):
autocad - 1 dzień (ok.8-10 godzin), a w Profil Koordynator  - 2 godziny z natychmiastowym eksportem opisów na plan.

Bartłomiej
2015-12-01
ocena: 10 / 10

Bardzo dobry program, łatwy w obsłudze oraz bardzo dobry kontakt z osobami zajmującymi się jego tworzeniem. Wszelkie zmiany lub sugestie są zawsze brane pod uwagę i w miarę możliwości szybko wdrażane do programu.

Profiluje się łatwo, szybko i przyjemnie, jak dla mnie program bezkonkurencyjny.

Ania
2015-12-02
ocena: 10 / 10
Bardzo dobry program. Świetny kontakt z osobami zajmującymi się jego tworzeniem i wdrażaniem. Profile wykonuje się szybko i łatwo. Praca bardzo przyjemna. Chociaż pierwszy kontakt z programem wywołuje wrażenie bardzo skomplikowanego programu. Po zrobieniu 2, 3 projektów pracuje się już jednak dobrze i szybko.
Sławek
2015-12-22
ocena: 10 / 10
Program stworzony z myśla o ułatwieniu i usprawnieniu pracy inżyniera. Na szczególną uwagę zasługuje możliwość importowania danych do programu i eksport gotowych rysunków do środowiska CAD. Program ma bardzo rozbudowane możliwości jeśli chodzi o wykończenie rysunków na gotowo (z uwzględnieniem warstw geologicznych włącznie). W prosty sposób można wprowadzić dane, poprawić niezbędne parametry projektowanej sieci z natychmiastowym efektem po ich wprowadzeniu. Stworzony model działa dynamicznie i uwzględnia wprowadzane zmiany w poszczególnych węzłach tworzonej sieci i przyłaczy. Znacząco poprawia wydajność pracy i minimalizuje możliwość popełnienia błędu. Dotychczas pracowałem na wcześniejszych wersjach, i trzeba przyznac że firma EpiGraf poszła mocno do przodu z rozwojem swojego produktu. Choc sprawia wrażenie archaicznego, ma potężne możliwości do wykorzystania. Polecam.
Bartłomiej
2015-12-30
ocena: 10 / 10

Korzystam już od kilku lat z wersji 7 i jestem bardzo zadowolony.
Program niema sobie równych w przypadku profilowania sieci.

Ze szkoleń nie korzystałem, natomiast polecam kontakt ze wsparciem - zawsze szybko pomagali z nawet błachymi sprawami typu jak edytować układ tabeli rysunkowej aż po kwestię złamanego klucza sprzętowego. Za minus trzeba policzyć cenę licencji, która jest dość wygórowana - na szczęście funkcjonują programy rabatowe.

Program baardzo usprawnia pracę i znacznie skraca czas wykonywania profili.
Nauka obsługi od "zera" programu nie jest łatwa, ale oferuje bardzo szeroka paletę narzędzi, które cały czas uczę się wykorzystywać.

Co do wersji 8.0, którą mam jestem pewien, że nowe funkcje jeszcze bardziej poprawią jego atrakcyjność.

Rafał
2016-01-04
ocena: 9.67 / 10

Super program przesiadłem się z administratora, jest rewelacja!

Maciej
2016-01-04
ocena: 10 / 10
Dotychczas miałem przyjemność pracować na wersji 7.0 i już ta wersja programu wyprzedzała konkurencję. Z wersją 8.0 spotkałem się w zaprzyjaźnionych biurach projektowych. Dodam, że długo zastanawiałem się nad zakupem ponieważ cena w stosunku do konkurencji jest nieco wyższa. Jednak po przetestowaniu programów konkurencji ( okres ostatnich 6 miesięcy) śmiało mogę polecić program Profil Koordynator w wersji 8.0 jako najlepszy i najbardziej intuicyjny program na rynku. Program nadaje się nie tylko do dużych projektów takich jak np: rozbudowane sieci wod-kan, gaz i inne ale prostych pojedynczych projektów przyłączy czy małych sieci. Reasumując Profil K V 8.0 wart jest swojej ceny i szybko na siebie zarobi.
Jakub
2016-01-05
ocena: 10 / 10

Program z bardzo dużymi możliwościami.
Do interfejsu i obsługi należy się przyzwyczaić.
Bardzo przyspiesza pracę.
Importuje uzbrojenie z map dxf.

Piotr
2016-02-24
ocena: 9.87 / 10
Ogólnie moja ocena programu jest bardzo dobra. Koordynator w tym momencie jest moim zdaniem najlepszym tego typu programem na rynku. Tak trzymajcie dalej.
Marcin
2016-04-07
ocena: 9.8 / 10
Najlepszy program na rynku. Duże ułatwienie przy pracy w projektowaniu sieci, bardzo przyspiesza wykonanie profili, automatycznie nanoszone są kolizje z innym uzbrojeniem. Program godny polecenia.
Michał
2016-09-21
ocena: 10 / 10
Bardzo dobry produkt. Niestety drogi, jednak bezsprzecznie nie mający konkurencji na rynku (polskim). Jedyny program który zapewnia sensowną pracę na dużych i skomplikowanych tematach, gdzie projektujemy kilka sieci na jednym terenie i musimy koordynować kolizje wysokościowe.
Konrad
2017-03-25
ocena: 9.27 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. | Zarządzanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybrać, opinie użytkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupić program, jakiego programu warto się nauczyć, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...