SPRAWDŹ JAK TO DZIAŁA
Reklama ?
slider html
 
Mapa_SG
5 opinii
8.52/10
obsługa użytkownika
9.45/10
funkcjonalność
9.14/10
80%
osób poleca
SZCZEGÓŁY OCENY
ergonomia pracy:
9.6
import/eksport danych:
8.4
możliwości:
10
praca z dużymi projektami:
9.4
przyspieszenie, ułatwienie pracy:
9.8
raporty i ich przydatność:
10
rozwój programu w ciągu 1 roku:
8.2
stabilność pracy:
10
stosunek możliwości do ceny:
9
wydruk i publikacja:
10
GŁÓWNE CECHY
Kreślenie i aktualizacja mapy numerycznej, Nakładka CAD
Zgodność z MAiC z 12.02.2013 r. oraz zmianami z 29.11.2013 r.
Pracuje w środowisku: AutoCAD oraz BricsCAD Professional
Import oraz eksport obiektów graficznych z formatu GML
Obsługa: K-1 z 1998, G7, Kolejowej D-19, DII, ZUD, SGDoN
Eksportuje obiekty do: SWDE, Tango (Geo-Info V), ShapeFile
Ponad 400 poleceń do kreślenia i poleceń wspomagających
Import danych: ShapeFile, EWMAPY, Geo-Info V, Rastrów
Polecenia tworzące obiekty wg Normy Górniczej PN-G-0900x
Rozliczanie i raportowanie powierzchni oraz długości obiektów
Opinie o produkcie
Dodaj opinię
Edytuj opinię

W programie Mapa_SG pracuję już od 5 lat i nie wyobrażam sobie pracy bez tego programu.Rozliczenia sieci uzbrojenia terenu (do sprzedaży), transformacje map wektorowych do wskazanych układów współrzędnych i chociażby funkcja wyszukiwania pustych numerów punktów.Okazują się bardzo przydane w codziennym geodezyjnym życiu. Wprowadzenie funkcji zmiany warstw i czcionek zgodnych z nowych rozporządzeniem przyspiesza pracę podczas opracowywania map do celów projektowych. Szczerze polecam ten program i czekam na kolejne aktualizacje.
Monika
2015-06-26
ocena: 9.93 / 10
Mapa_SG wychodzi na przeciw użytkownikowi i oferuje wachlarz opcji ułatwiających pracę. Jedną z takich funkcji jest możliwość wyszukania zdublowanych numerów punktów. Bardzo wygodna jest także opcja renumeracji umożliwiająca przenumerowanie wybranej warstwy punktów lub dodanie im przedrostka. Zaletą oprogramowania jest również dostosowanie do obowiązujących standardów rysowania map.
Iwona
2015-07-02
ocena: 9.87 / 10

Wszystkie inne programy z nielicznymi wyjątkami niestety nie rozwiązują kompleksowo zadań geodezji realizowanych w postacji map cyfrowych , zwłaszcza podczas budowy dróg i map kolejowych. Program aktualizowany na bieżąco i tak jak zmieniają się rozporządzenia tak zmienia sie oblicze tego programu. Gorąco polecam/

Rafał
2015-07-25
ocena: 9.8 / 10
Nie ma współpracy z Ewmapą i innymi programami.
Jerzy
2016-11-20
ocena: 10 / 10
Wszystko byłoby dobrze, gdyby gml działały. Niestety najważniejsza funkcja programu leży ...
Jarosław
2017-08-23
ocena: 6.07 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone. | Zarządzanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybrać, opinie użytkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupić program, jakiego programu warto się nauczyć, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...