slider html
 
ABC P造ta      PRO-SOFT
14 opinii
9.3/10
obs逝ga u篡tkownika
8.91/10
funkcjonalno嗆
9.04/10
100%
os鏏 poleca
SZCZEG茛Y OCENY
ergonomia pracy:
8.93
import/eksport danych:
8.57
mo磧iwo軼i:
9.57
praca z du篡mi projektami:
9.07
przyspieszenie, u豉twienie pracy:
8.79
raporty i ich przydatno嗆:
8.64
rozw鎩 programu w ci庵u 1 roku:
8.64
stabilno嗆 pracy:
9.14
stosunek mo磧iwo軼i do ceny:
9.71
wydruk i publikacja:
8.14
G紟NE CECHY
Statyka i wymiarowanie wg PN-EN 1992-1-1:2008
Program do projektowania strop闚 瞠lbetowych
Statyka i wymiarowanie z ugi璚iami p造t zarysowanych
Program wyznacza niezb璠ne zbrojenie w stanach: SGN, SGU
Ugi璚ia od skurczu, Warunki ppo. przy wymiarowaniu
Dynamika: cz瘰to軼i i postacie drga w豉snych
Modu Przebicie: analiza strefy przys逝powej
Modu Filigran: rozwi您anie stropu prefabrykowanego
Modu Grunt + Nieliniowe: pod這瞠, podpory o ogranicz. no郾o軼i
Modu wymiarowania wg PN-B-03264:2002
Opinie o produkcie
Dodaj opini
Edytuj opini

Po pocz徠kowym zniech璚eniu interfejsem praca sprawia przyjemno嗆. Bogaty wyb鏎 opcji do modelowania, odczytu i zapisu wynik闚. Jedyny mankament to generacja siatki mes, polecam ABC Narz璠zia. Wraz z t nak豉dk projektowanie jest sprawne i szybkie.
J霩ef
2015-03-13
ocena: 8.6 / 10
Pracowa貫m na kilku wersjach programu ABC P造ta. Do nowszych wersji wprowadzono wiele udogodnie sprzyjaj帷ych pracy w interfejsie oraz poprawiono stabilno嗆 i szybko嗆 programu. Cena do mo磧iwo軼i ABC P造ty jest wyj徠kowo zaskakuj帷a. Bardzo polecam.
Marcin
2015-06-22
ocena: 9.2 / 10
Dominik
2015-08-03
ocena: 8.6 / 10
Program wart polecenia. Korzystam z niego od prawie 10 lat, a rozwijany jest znacznie d逝瞠j. Np. pierwsze stropy typu Filigran w Polsce by造 liczone w豉郾ie w ABC P造cie. Program ma bardzo dobre wsparcie merytoryczne profesora Starosolskiego, kt鏎y odnosi si do niego w swoich publikacjach oraz na prowadzonych wyk豉dach. Nie ma r闚nie problemu z uzyskaniem bezpo鈔edniej pomocy od autora lub Pana Starosolskiego. Program jest u篡wany przez wi瘯szo嗆 znanych mi firm projektowych. Szczeg鏊nie przydatny w przypadku optymalizacji ilo軼i zbrojenia strop闚. Wbrew pierwszemu wra瞠niu praca w ABC P造cie jest stosunkowo sprawna. Uzyskiwane wyniki s bardzo konkretne i pozwalaj帷e szybko zwymiarowa konstrukcj i wyeksportowa zbrojenie. Minusem jest brak automatycznego generatora siatki MES oraz brak systemu automatycznego generowania dokumentacji. Brak generatora siatki cz窷ciowo mo積a zminimalizowa poprzez u篡wanie dodatkowych program闚 do generowania i edycji siatki np. ABC Narz璠zia.
Piotr
2015-08-04
ocena: 8.33 / 10
Bardzo dobry program w dobrej cenie, oprogramowanie sprawdzone, kontakt z firm oraz wsparcie techniczne super, z przyjemno軼i POLECAM
Krzysztof
2015-11-19
ocena: 9.73 / 10
Dobry program w przyst瘼nej cenie. Prosta obs逝ga, intuicyjny interfejs graficzny. Tw鏎ca programu – dr in. Krzysztof Grajek oraz profesor Starosolski ch皻nie i szybko udzielaj pomocy w razie jakichkolwiek w徠pliwo軼i co do tworzenia modelu i interpretacji wynik闚. Prowadz r闚nie konferencje szkoleniowe w wi瘯szych miastach. POLECAM!
Agnieszka
2015-11-22
ocena: 9.27 / 10

W tym programie pracuj ju kilka lat.
Teraz jak za這篡貫m w豉sn firm nie wyobra瘸m sobie pracy bez tego programu.

Interfejs jest dobry i po kilku projektach staje si bardzo intuicyjny.
Du篡 wp造w ma si na modelowan siatk, gdzie zag窷ci bardziej, a gdzie mo積a mniej.
Wiele programów nie daje tego. Gdy zdarzy si jaki b陰d w modelu, program informuje o niestabilno軼i uk豉du.
Program równie informuje o nieci庵這軼i modelu gdy wyst徙i.

W 100% polecam programy z grupy ABC.
Wed逝g mnie s jednymi z najdok豉dniejszych, dost瘼nych na rynku.
Pan dr Grajek twórca programu opiera si o wieloletnie do鈍iadczenie prof. Starosolskiego i przy jego udziale zosta造 stworzone te programy.

Bronis豉w
2016-02-18
ocena: 9.4 / 10
Arnold
2016-02-27
ocena: 8.13 / 10

Szczerze polecam ten program! Pomimo lekko archaicznego interfejsu program posiada ogromne mo磧iwo軼i i ci庵le jest rozwijany. Autor na bie膨co pomaga w rozwi您ywaniu problemów.

Przemys豉w
2016-04-18
ocena: 9.33 / 10
Praca w programie jest bardzo p造nna i szybka. Program jest bardzo stabilny. Du篡m plusem jest wsparcie merytoryczne oraz techniczne. Przygotowanie modelu obliczeniowego (po opanowaniu specyficznego interfejsu) przebiega szybko i p造nnie. Otrzymane wyniki przedstawiane s w bardzo przejrzysty spos鏏, pozwalaj wyci庵n望 niezb璠ne informacje do wymiarowania pozosta造ch element闚 konstrukcyjnych. Bardzo przydatna jest mo磧iwo嗆 oszacowania ugi璚ia w stanie zarysowanym. Jedynym minusem jest mo磧iwo嗆 przygotowania wynik闚 do wydruku. Program warty polecenia.
Rafa Sz
2016-05-19
ocena: 9.13 / 10
Program przydatny w obliczeniach in篡nierskich - du瘸 oszcz璠no嗆 czasu przy wyznaczaniu si wewn皻rznych, s逝膨cych dalszemu planowaniu i kszta速owaniu zbrojenia. Program intuicyjny. Dodatkowo korzystaj帷 z zakup闚 grupowych mo積a uzyska rabat na oprogramowanie
Piotr
2016-07-20
ocena: 9.6 / 10
Program ABC P造ta funkcjonuje na polskim rynku projektowym od wielu lat. Jest to polski program w dosy przyst瘼nej cenie i sporych mo磧iwo軼iach. Ma bardzo du瞠 mo磧iwo軼i, ale ze wzgl璠u na to, 瞠 jest rozwijany przez stosunkowo ma陰 firm zar闚no interfejs jak i jego wygl康 odbiegaj od dro窺zych program闚. Program warty polecenia. Spos鏏 projektowania jest dosy intuicyjny, ale wymaga troch wprawy i znajomo軼i sposob闚 kszta速owania siatek element闚 sko鎍zonych. Program jest bardzo popularny w鈔鏚 polskich projektant闚, posiada modu造 wymiaruj帷e wg PN-EN 1992-1-1. Na potrzeby u豉twienia pracy w programie oraz rysowania zbrojenia powsta這 wiele osobnych program闚 (zazwyczaj p豉tnych), kt鏎e przyspieszaj w nim prac - w szczeg鏊no軼i rysowanie siatek zbrojenia.
Micha
2017-06-17
ocena: 8.47 / 10
U篡wam programu od 9 lat i zdecydowanie polecam.
Marek
2017-10-03
ocena: 9.47 / 10
Pozna貫m ten program 13 lat temu i ca造 czas jest on udoskonalany. Stosunkowo 豉twy w obs逝dze, trzeba si przyzwyczai do r璚znego siatkowania. Posiada du穎 mo磧iwo軼i. Obs逝guje si go intuicyjnie. Polecam.
Dariusz
2017-10-09
ocena: 9.4 / 10



Copyright 2014 Opinie-cad.pl | Wszelkie prawa zastrze穎ne. | Zarz康zanie serwisem | Zasoby | Wykonanie strony: Infocare

opinie o programach cad, komentarze cad, recenzje, program do projektowania, polecane programy do projektowania, jaki program wybra, opinie u篡tkowników, dobre programy do projektowania, gdzie kupi program, jakiego programu warto si nauczy, popularne programy dla budownictwa, polecene oprogramowanie, alternatywa cenowa dla drogich programów cad, oceny programów do projektowania: autocad, bricscad, zwcad, gstarcad, turbocad, m4cad, arcadia intellicad, magacad ...